ВИХІД RENAULT ІЗ «FORMULA Е» ТА СПОРТИВНІ АМБІЦІЇ АЛЬЯНСУ

ВІДЧУЙ ДРАЙВ «FORMULA-1» РАЗОМ З RENAULT

· Renault покине «Formula Е» наприкінці четвертого сезону.

· Компанія Renault зосередить ресурси на своїх амбітних цілях у «Formula 1» і з нетерпінням чекає на подальші перемоги в автоспорті в межах альянсу з компанією Nissan.

· Renault і Nissan використовуватимуть свій досвід і рівень розвитку для забезпечення плавного переходу.

Булонь-Біянкур, жовтень 2017 року - Компанія Renault заявила про намір покинути «Formula-Е» наприкінці четвертого сезону в липні 2018 року. Renault e.dams вже третій сезон поспіль завойовує титул чемпіонів «Formula-Е». Останній здобула у Монреалі наприкінці липня 2017 року і скоро розпочне четвертий сезон.

«Це був неймовірний чемпіонський марафон протягом перших трьох років у «Formula Е». Renault e.dams згуртована як ніколи і з нетерпінням чекає на конкурентів у четвертому сезоні, - розповів Тьері Коскас (Thierry Koskas), виконавчий віце-президент із питань продажу та маркетингу в компанії Groupe Renault. - Як першовідкривачі в галузі електромобілів, ми маємо багатий досвід щодо високопродуктивних електричних транспортних засобів, знаємося на методах керування енергоспоживанням і використовуємо ці знання на благо наших клієнтів. Після четвертого сезону ми зосередимо ресурси на своїх амбітних цілях у «Formula 1» і вже з нетерпінням чекаємо на подальші перемоги в автоспорті в межах альянсу з компанією Nissan».

Станом на середину 2017 року Renault, Nissan і Mitsubishi склали найбільший у світі автомобільний альянс. Компанії, що формують його, працюють на унікальних напрямках, спрямовуючи увагу на співпраці та збільшенні синергетичного ефекту задля підвищення конкурентоспроможності й водночас збереження індивідуальності кожного бренда. Це включає обмін досвідом між Renault і Nissan в галузях розроблення, виробництва, логістики, закупівлі та людських ресурсів.

Мета альянсу - прискорити співпрацю між Renault, Nissan і Mitsubishi Motors у роботі зі спільними платформами, силовими агрегатами й новими технологіями, що пов’язані з електричними й автономними транспортними засобами, а також автомобілями з підключенням до мережі.

«У межах альянсу наші команди матимуть змогу обмінюватися технічними даними, що приноситиме користь усім брендам. Урізноманітнення нашої перегонової стратегії, а також досвід, який ми здобуваємо в програмах автоперегонів - це одна з багатьох причин бути частиною альянсу», - додав пан Коскас.

З огляду на конкуренцію в галузі, Renault і Nissan використовуватимуть свій досвід і рівень розвитку для забезпечення плавного переходу.

Про спортивні перегони Renault

Renault має довгу й успішну історію в автоспорті. У «Formula 1» компанія здобула 11 титулів Чемпіона світу та 12 перемог в Кубку конструкторів. На її рахунку 172 перемоги в індивідуальних заїздах, здобутих 24 водіями, і 486 фінішів на подіумі.

Крім перемоги в усіх трьох чемпіонатах «Formula Е» від Міжнародної автомобільної асоціації, що відбулися разом із командою e.dams, Renault також виграла перегони на витривалість «24 години Ле-Мана» в 1978 році й досягла успіху у світовому чемпіонаті з ралі.

Про Renault

Groupe Renault виробляє автомобілі з 1898 року. Ця міжнародна мультибрендова група продала понад 120 000 електромобілів в усьому світі. Renault першою в Європі почала випускати електромобілі. Сьогодні компанія є лідером на європейському ринку з продажу електричних автомобілів і електричних фургонів.  На частку Renault припадає кожен четвертий проданий у Європі електромобіль. Renault - це єдиний виробник, що пропонує повний спектр електромобілів: ZOE, Twizy і Kangoo Z.E. - для абсолютно різних користувачів. Бачення компанії передбачає великомасштабний випуск повністю електрифікованих автомобілів. Вона постійно впроваджує інновації, щоб кожен день власника електромобіля був легким та приємним завдяки привабливим транспортним засобам, а також розвиненій екосистемі електричної мобільності.